Geçtiğimiz hafta sonu arkadaşlarımız misafirimizdi. Zeytinyağlı taze fasülye kavurmasını da o zaman denemiştim.Aslında bu kavurmayı anneciğim yumurtalı,domatesli yapar ve sıcak bir şekilde servis eder.Ben ise gelenlerin yakın arkadaşım olmasına güvenerekten de biraz içerik değişikliği yaptım ve soğuk zeytinyağlı olarak bu lezzete menümde yer verdim.
Ayrıca unutmadan ekleyeyim malzemelerden soğan çıkartılıp bu tarif yoğurtlu da yapılabiliyor ve duyduğuma göre yoğurtlu versiyonu gayet lezzetli oluyor.Bir gün onu da denemeyi düşünüyorum ama şimdilik işte benim zeytinyağlı taze fasülye kavurmam...
Verdiğim ölçüler ile sadece yukarıdaki tabak kadar kavurma çıkıyor.Ben 4 kişi için yapmıştım, biraz da çeşidim çok olunca yetti de arttı bile.
Malzemeler:
- Yarım kilo taze fasülye
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 adet kornişon turşu
- Konserve mısır
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
Yapılışı: Taze fasülyemizi yıkayıp yan kılçıkları ile birlikte baş kısımlarını ayıklayalım ve küçük küçük doğrayalım.Kuru soğanı çok minik olmayacak şekilde doğrayalım ve zeytinyağında kavuralım.Kavrulan soğanların üzerine doğranmış fasülyelerimizi, tuzumuzu ve şekerimizi ekleyip tenceremizin ağzını kapatalım ve ara ara karıştırarak fasülyelerimizin kendi suyu ile kavrulmalarını sağlayalım.Fasülyelerinizin cinsi çok sert değilse ekstra suya ihtiyacınız olmadan fasülyelerinizi kavurabilirsiniz.Aksi durumda çok az su ekleyebilirsiniz.
Fasülyelerimiz kavrulunca tamamen soğumasını bekleyelim ve soğuyunca dilediğimiz kadar konserve mısır ve 4-5 tane ince doğranmış kornişon turşumuz ile karıştırarak buzdolabında iyice soğumasını bekleyip servis edelim.