28 Temmuz 2012 Cumartesi

İFTAR SOFRASI I

İşte ilk iftar soframla karşınızdayım.Ramazan'ın ikinci günü ilk iftar misafirlerimi aldım.Ya misafir dediğime bakmayın aslında annem, babam ve iki kardeşim bizimleydi.Benim dışımda herkes oruç tuttuğu için yine de özenli bir sofra hazırlamaya çalıştım kendimce.



İşte menüm:
  • Mercimek Çorbası
  • İftariyelikler
  • Peynirli Gül Böreği
  • Yoğurtlu Kabak Salatası
  • Zeytinyağlı Barbunya
  • Mısırlı Domates Salatası
  • Fırında Patates eşliğinde Ispanaklı Tavuk Sarma
  • Garnitürlü Pilav
  • Fındıklı Etimek Tatlısı





İftar menümden bugünlük Ispanaklı Tavuk Sarma'nın tarifini vermek istiyorum.Barbunya ve çorbamın tarifini eski tariflerimden bulabilirsiniz.


Malzemeler:
  • 12 adet iyi inceltilmiş tavuk göğsü
  • 3 tane patates 
İç malzemesi:
  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Tuz
  • Kaşar peyniri
Sos malzemesi:
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 3 domates
  • Tepeleme 1 yemek kaşığı salça
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Eğer çeşidiniz bolsa kişi başı birer tane tavuk sarma yeterli olacaktır.Benim fırınım küçük boylardan ve içine tam 11 adet sığdırdım.


Yapılışı: Soğanlarımızı ince doğrayarak sıvı yağda kavuralım ve ince doğranmış ıspanaklarımızı ve baharatlarımızı ekleyerek içimizi pişirelim.

Tavuk sarmalarımızın iç yüzüne biraz tuz ve karabiber serpelim.Hazırladığımız ıspanaklı içimizden iki yemek kaşığı ve kaşar peynirinden 1-2 ince dilimi tavuklarımızın bir kenarına yerleştirelim.Daha sonra tavuklarımızı sarıp kürdan ile tutturalım.Dilerseniz üzerine de kaşar dilimi yerleştirebilirsiniz.

Sos malzemelerini karıştıralım ve kızartmalık şeklinde doğranmış patateslerimizi bu sosa bulayıp tavuklarımızın arasına serpiştirelim.Patateslerden arta kalan sosumuzun tamamını tepsimizin içine dökelim ve tavuklarımızı fırınımızda pişirelim.

Not: Aslında tavuk sarma en güzel galeta ununa bulanıp kızartıldığında oluyor.Çünkü göğüs eti zaten kuru bir ettir ve fırında tariflere çok da uygun değildir.Fakat akşama kadar aç kalmış midelere zarar vermemek adına ben fırında pişirmeyi tercih ettim.Güzel miydi güzeldi fakat tavuk sarmanızın hakkını vermek istiyorsanız bence kızartmalısınız.

4 yorum:

  1. Çok güzel resimleyip çokta güzel anlatmışsınız.Tavuk sarmayı ilk fırsatta denemek isterim ellerinize sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim =) hemen iftar öncesi apar topar fotoğraflamakta zorlandım ama yetti sanırım...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba
    Blogunu yeni keşfettim ve hemen bu siteyi izle kısmını tıkladım. Artık izleyicinim:))
    Senide benim bloguma beklerim.
    komirra.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. hi
    yummy it all look delicious :))
    you have a lovely blog
    kisses
    xoxo

    YanıtlaSil