20 Ocak 2013 Pazar

FIRINDA MANTAR GRATEN

İşte bizim cumartesi akşamı keyif menümüzden bir kare...Mantar graten...Mantar konusunda bana göre problemli olan kirpinin bile severek tükettiği haliyle.

Bütün günü gezerek ve artık montların bile kapatamadığı göbeğime panço almakla geçirdiğimiz bir günün arkasından akşam yemeğinde şöyle hafif ama keyifli bir şeyler tüketmek istedik.Kirpi mantarı hazırladı ben de yanına kabaklı havuçlu salatayı ve böyle keyifli bir tabak yaptık.


Yapılışı: Malzeme listesi hazırlamama gerek yok sanırım...Mantarların saplarını kesin ve yağlanmış tepsinize bir güzel ters biçimde dizin.Her bir mantarın içine bıçağın ucuyla bir miktar tereyağı bırakın.180 derecelik fırında mantarlar suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin.Daha sonra mantarlarınızın üzerine biraz tuz serpip her  birinin içine birer dilim kaşar peyniri koyun ve kaşarlarınız iyice eriyene kadar fırında pişirmeye devam edin.

Mantarları fırında biraz fazla tutup kaşarlarınızın üzerini iyice kızartabilirsiniz.Son bir tavsiye fırından çıkardıktan sonra kaşarların üzerine biraz karabiber serpin kesinlikle çok yakışıyor...

5 yorum:

  1. Eşim çok sever bizde sık,sık yaparız.afiyet olsun.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. afiyet şeker olsun. çok severim ben de:))
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Mehtap Abla ve Asortik, teşekkür ederim =) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Benim de sevdigim bir lezzettir. Yalnız ben kaşarların uzerine karabiber serpmiyordum.bundan sonra bi de karabiberli denicem ;)

    YanıtlaSil