Kızartma sevmiyorum, mücveri yağlı olduğu için yemek istemiyorum diyenler için işte güzel bir yemek tarifi daha...Fırında kabak mücver, hafif ama lezzetli bir yemek tarifi...
Malzemeler:
- 5 adet kabak
- 2 diş sarımsak
- 1 orta boy kuru soğan
- 125 gr beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yumurta
- Kaşar peyniri
- Maydanoz
- Dereotu
- Nane
- Tuz
- Yoğurt
- Dereotu
Yapılışı: Rendelediğimiz kabakları ve küçük doğradığımız soğanımızı, ince kıyılmış dereotunu, maydanozları ve diğer tüm malzemelerimizi karıştıralım.Daha sonra bu karışımı kare bir borcamın ya da tepsinin içine dökelim.Karışımın üzerini düzelttikten sonra 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıttığımız fırınımızda bu güzel karışımı 15 dk kadar pişirelim ve 15 dakikanın sonunda fırını açıp karışımın üzerine rendelediğimiz kaşarı gezdirelim ve karışımı tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirelim.Fırında mücverimizi fırından çıkardıktan sonra üzerine yoğurt döküp dereotu ile süsleyerek servis edelim afiyet olsun.
Not: Bu yemek tarifini kendi damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz tabi ki.Sarımsak sevmeyenler sarımsağı tamamen tariften çıkarabilir, kuru soğan sevmeyenler ise bunun yerine taze soğan koyabilir.Her ikisini de sevmeyenler ise bu tarife rendelenmiş havuç ekleyerek yemeklerini lezzetlendirebilirler =)
Not: Bu yemek tarifini kendi damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz tabi ki.Sarımsak sevmeyenler sarımsağı tamamen tariften çıkarabilir, kuru soğan sevmeyenler ise bunun yerine taze soğan koyabilir.Her ikisini de sevmeyenler ise bu tarife rendelenmiş havuç ekleyerek yemeklerini lezzetlendirebilirler =)
Biraz geç bir yorum olacak ama çok lezzetli görünüyor.. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim pam =)
YanıtlaSiltek kelimeyle muhteşem görünüyor. tarifi mutlaka denicem :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Gülşah =)
YanıtlaSil