23 Nisan 2012 Pazartesi

AİLECE PAZAR KAHVALTISI

Güzel bir hafta sonunun arkasından işte taze taze kahvaltı masamız.Pazar sabahı anneden dedeye kadar biz bize tüm aile kahvaltı masasındaydık.Kahvaltı sonrası dedem için bir kez daha düğün videosu izlendi.Ben de birileri eve gelip düğünü izlemek istedikçe izliyorum kendi düğün videomu.Yoksa nerede oturup baştan sonuna kadar kendi düğünümü izlemek için zaman.Bazı komikliklerimi 2 sene sonra ancak fark edebiliyorum.Her izlediğimde yeni bir şey... Mesela yıllar önce gelin çiçeğini çok saçma bulan ben tebrikler ve fotoğraflar boyunca elimdeki gelin çiçeğini sıkı sıkı tutmuş öyle kalmışım.Bir ara artık elim yorulduğundan mıdır iyice elimi yukarı tutarak neredeyse burnumun dibine kadar yaklaştırmışım çiçeği...Dün izlerken gülüyor annem.Ya hadi benim aklım beş karış havada niye hiçbiriniz beni uyarmadınız diyorum, kime diyorum düğünde hepimizin aklı beş karış havada =) Ben ve çiçeğim de bütün fotoğraflarda ta ki kolum yorulup da çiçeği bırakmayı akıl edene kadar...






Neyse kahvaltı masamıza dönelim.Kahvaltı masamız için sıcak bir şeyler olmazsa olmaz bu yüzden ben sigara böreği hazırladım akşamdan ve sabahleyin kızarttım.Sigara böreğinin tarifini bilmeyen yoktur ama yine de vereyim =) Lor peyniri ile doğranmış maydanozu karıştırın.1 yufkayı eşit 8 üçgen parçaya bölün ve her bir yufkanın geniş tarafına yeterince peynirli içten koyup sarın ve yufkanın ucunu hafifçe suya batırarak yapıştırın.En son kızgın yağda her iki yüzü kızarana kadar kızartıp yağını çekmesi için peçetenin üzerinde bir süre bekletin.

Bu arada ben akşam akşam dalgınlıkla 1 yufkayı değil 8 tam 16 parçaya bölmüşüm e toplamda 4 yufka olunca sar babam sar dile kolay tam 64 tane sigara böreği sardım =) Olsun işin iyi tarafı buzluğa atacak bir sürü sigara böreğim oldu.Evet unutmadan hazır sarılmış sigara böreklerinizi pişirmeden buzdolabı poşetlerinde buzluğunuza atabilirsiniz.Denedim buzluktan çıkarılıp kızartınca aynı sonuç oluyor sadece kızartırken yağ ilk başta birkaç sıçrama yapıyor o kadar.Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Sevgili M1M Hanımcığım;

    Sigara böreği adından da anlaşılacağı üzere sigara gibi silindirik bir yapıya sahiptir. Silindirik yüzeylerin iki yüzü bulunmaz. 360 derece boyunca dairesel devam eden 1 yüzeyleri ve her iki ucundada 2 adet olmak üzere toplamda 3 yüzeyleri mevcuttur.

    Bir mimar olarak yemeklere katmaya çalıştığınız mimari bakış açınızı eleştirdiğim için kusura bakmayın fakat acil aydınlatılmaya ihtiyacım olduğunu bildirir, cevabınızı beklerim.

    İmza: Asabi Kirpi

    YanıtlaSil
  2. Böyle bir kahvaltı masası insanı sadece çok mutlu eder :) gerçekten her şeyiyle nefis, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Aslı, mesajın spam kutusuna düşmüş seni işaretlemiş benim blog nedense =)Geç bir teşekkür ederim...

    YanıtlaSil