29 Ağustos 2012 Çarşamba

DERYA'NIN VİŞNELİ KAKAOLU KEKİ

Proje üzeri limonlu çay ve yanında mis gibi vişneli kakaolu kek keyfi =)
 
 
Bugünkü iş günümüze Derya'nın yaptığı mis gibi kek ile başladık.Daha önce yaptığı portakallı kekten sonra anladımki kendisi mimarlık hayatının henüz çok başlarında olmasına rağmen (bildiğiniz çömez yani =)) kek konusunda çoktan uzmanlaşmış bayıla bayıla yedim ben.İşte kekin tarifi:
 
Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı nescafe
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı vişne
Yapılışı: Klasik kek yapılışı =) Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.Yağımızı ve sütümüzü ekleyip tekrar çırpalım.Daha sonra vişne dışındaki kalan malzemelerimizi de ekleyip son bir kez daha çırpalım.En son çekirdeklerini çıkardığımız vişneleri ekleyip kaşık yardımıyla karıştıralım ve yağladığımız kalıbımıza karışımımızı dökelim.160-170 derecelik fırında pişirelim...

10 yorum:

  1. Şuan midemizde hazmedilmekte olan bu enfesin kekin tadı hala damağımızda ellerinize sağlık derya hanımcım :) En kısa zamanda tarifinizi uygulayacağım :))

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle ellerine sağlık, ilk fırsatta kek hastası kirpime yapacağım ben de =)

    YanıtlaSil
  3. Vişneli keki bende çok severim son zamanlarda çok kilo aldığım için şimdilik maalesef yapamıyorum ama tarifi aldım,arkadaşınızın ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Mehtap Hanım,
    Ah o sürekli değişen kilolar yok mu? Olsun ben sizin için biraz da hafif tariflerimden ve salata tariflerimden koyarım yakında =)Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili M1M Hanımcığım;

    Malumunuz yarın 30 Ağustos. Kısacası bize tatil. Bloğunuzda paylaştığınız tarifi evde deneyeceğim. Afiyetle yiyeceğim. Benim gibi bir kek canavarının ağzının suyunu ekran akıttığınız için sizi esefle kınıyorum. 30 Ağustos için tatil planınız nedir? Çok merak ettim, lütfen beni aydınlatınız.

    İmza: Asabi Kirpi

    YanıtlaSil
  6. Sevgili asabi kirpi, bize tatil olmadığını bile bile yaramıza basıyorsun ya biz de seni esefle kınıyoruz =) O yüzden malumunuz tatil planımızda proje çizmek ve tasarım yapmak var...

    YanıtlaSil
  7. afiyet olsun çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Marifetli hanımlar, teşekkür ederim =)

    YanıtlaSil
  9. Çok sevdiğim nefis bir kek.
    Gerçekten ağız sulandıracak güzellikte görünüyor.Ellerine sağlık canım:)

    Yalnız benden,minik bir uyarı.Ben yandım sen yanma canım.Proje üzerinde ve klavyenin yanında o keyfi yapma.Bütün emeklerin de gitmesin.
    Dün bende öyle bir keyif yaparken:(
    Sütlü nestcafem,klavyenin üzerine döküldü.Ne kadar temizlesem de.Dünden beri bazı harfler yazmıyor.Ve ben yazmayan harfleri başka yerden kopyala yapıştırla yazımı yazıyorum.
    Yani klavyenin canı kahve mi istedi? Ben mi sakarlık yaptım.Bilmiyorum ama çin işkenceli yazı yazıyorum:((
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Sevalce lezzetler, teşekkür ederim.Klavyen için geçmiş olsun =) Bende çok sık oluyor böyle kazalar.İş ortamında mecbur çayımız kahvemiz hep masamızda klavyenin dibinde.İdare ediyoruz =)

    YanıtlaSil