27 Eylül 2012 Perşembe

TAVADA PANGA FİLETO

Hafta sonu denediğimiz bir şeyden bahsetmek istedim bugün.Daha önce Mine Ablam'da sıklıkla yediğimiz ve çok beğendiğimiz bu balığı bir de kendimiz alıp denedik.
 
Balık Panga Balığı...Vietnam'dan ithal ediliyor, fileto olarak hazırlanmış vaziyette donmuş ürünler bölümünde Metro Market'lerde satılıyor.Tamamen kılçığından ayıklanmış bu balığı evde kendimiz bir sos hazırlayıp yağda kızartıp börek misali yiyoruz.Balık yağsız bir balık olduğundan tavada kızartınca lezzeti dengeliyor kendini ve gayet pratik bir yemek oluyor.Merak edenler için tarifim...
 
 
 
Malzemeler:
  • Panga balığı (Kişi başı bir fileto yeterli oluyor özellikle de yanında çorba gibi yardımcı bir yemek varsa)
  • Kızartmak için bol sıvı yağ
  • Bulamak için un
Sos malzemeleri:
Verdiğim sos ölçüleri 5-6 panga fileto için rahatlıkla yeterli gelecektir.
  • 1 su bardağı un
  • 1 şişe sade soda
  • 1 yumurta
  • Tuz
  •  
 
Yapılışı: Öncelikle buzluktaki balığınızı önceden dışarı çıkartmış ve çözdürmüş olmanız gerekiyor.Daha sonra sos malzemelerimizi karıştırarak bulamaç kıvamındaki sosumuzu hazırlayalım ve ayrıca bir tabağımıza da sade un hazırlayalım.Balıklarımızı önce sade una sonra hazırladığımız sosa en sonunda da tekrar sade una bulayıp bol yağda iyice kızarana kadar kızartalım.Afiyet olsun...

7 yorum:

  1. eline sağlık nefis gözüküyor

    YanıtlaSil
  2. Mutlaka deneyeceğim,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için...

    YanıtlaSil
  4. Kimyasal madde ve ağır metal bakımından zengin(!) bir balık... İthal edilen balıklara hep önyargılıyımdır ve araştırmadan satın almam, bence siz de araştırsanız sağlığınız açısından iyi edersiniz.

    YanıtlaSil
  5. Damak tadımıza uymadı.Sınıfta kaldı.Gözünü seveyim memleketimin balıklarının.

    YanıtlaSil
  6. bizim dil balığına benziyor tanıda etinin kıvamıda güzel beğendim

    YanıtlaSil
  7. Bence sizde araştırın derim :
    https://m.facebook.com/5N1balik/posts/1605483796341510

    YanıtlaSil