İşte dün akşamki balık keyfimiz...Haftayı balıksız geçirmek istemediğimiz için işten eve gelince eşimle apar topar hazırlayıp attık çinekopları fırına.Biraz da sebzelerle karıştırdık gayet güzel oldu balıklarımız.
Gerçi yemesi oldukça zahmetli bir balık hem küçük hem de bol kılçıklı olduğu için ama akşamımızı renklendirmeye yetti.Hem de doğmamış bebikimiz de ilk defa çinekop balığını tatmış oldu.Ama tahminimce pek hoşlanmadı ki her akşam karnımda akrobatik hareketler yapan oğluşum dün akşamı bir kaç pıtırcıkla geçirdi =)
Tarifime gelince malzemeler 2 kişi için, siz kişi sayısına göre çoğaltabilirsiniz.Ben kişi başı 4 adet çinekop düşünerek toplamda 8 adet pişirmiş oldum.
Malzemeler:
- 8 adet çinekop
- 1-2 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Biraz tereyağı
Yapılışı:Fırın tepsimizi yağlayalım.Halka doğranmış soğanımızı tepsiye yayalım.Üzerine ayıklanıp yıkanmış ve suyu süzülmüş çinekoplarımızın içini biraz tuzlayarak dizelim.Balıklarımızın kenarlarına ve üzerine de halka doğranmış domateslerimizi ve patateslerimizi dizelim.Bütün malzemelerimizi dizdikten sonra üzerlerine ince bir şekilde zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpelim.En son balıklarımızın üzerine bıçağın ucu ile biraz biraz tereyağı bırakalım ve 170 derecelik fırınımızda patateslerimiz yumuşayana kadar pişirelim.
Sevgili M1M Hanımcığım;
YanıtlaSilElinize sağlık, çok güzel gözüküyor. Piştikten sonra balıkların gözleri değişmiş. İlginç :)
İmza: Burak KAPLAN
Ben de bu pazar mudanyadan hem çinekop hem de barbun aldım. doya doya balık yiyelim değil mi?
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
ellerinize sağlık. haftasonu menüsü bizde de balıktı.mangalda çipura.tavsiye ederim.
YanıtlaSilAsabi Kirpi, teşekkür ederim evet balıklara sıcak yaramamış pek =)
YanıtlaSilNilay, teşekkür ederim afiyet olsun balıklar =) mevsimiyken bolca tüketmeli.
Arc.fikriye, sağol.Izgara çipuraya ben de bayılırım ve seve seve tüketirim.Sevgiler =)
bizim evde balık kocamdan sorulur, o da bu soruya cevabı hep kızartma olarak verir, bol yağda, una bula ve kızart, bin yıldır böyle :( Yaklaşık iki yıldır kendi kendime "Al bi güzel balık da koy fırına sebzeli mebzeli" desem de, bir türlü kısmet olmadı, şimdi tam da zamanı, güzelim çinekopları böyle yapsam mı bi akşam, kocamdan gizlice :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık :) Harika gözüküyor rahmetliler :))
Esen Can, Ne yalan söyleyeyim çinekop en iyi kızartma oluyor ama arada da sağlıklı haliyle bir güzel fırında buğulama yemek gerekir diye düşünüyorum.En iyisi büyük balık alın, onları kızartma yapmak zordur fırında pişirmek gerekir böylece biraz da sizin istediğiniz gibi olur balıklar =)
YanıtlaSil