19 Kasım 2012 Pazartesi

KIYMALI KREP DÜRÜM

Ama bu maydanoz bana yetmezki =))) Dürüm için kıyma kavururken baktım kirpi yetiştirdiği maydanozu getirmiş mutfak masasının üzerine koymuş.Organik maydanoz yetiştirmiş bizim için.Ben de tadımlık da olsa kullanıverdim bu sevimli maydanozu =)
 
 
Kirpiyle en güzel hafta sonu keyiflerimizden bir tanesi kıymalı krep dürüm...Evdeysek ve canımız şöyle keyifli bir şeyler yemek istiyorsa hemen bunu yapar bir güzel keyifle tüketiriz.Eti kıyma olarak yemeyi seven ben ile krepe bayılan kirpinin lezzetini birleştirerekten böyle bir lezzet oluşturduk ve gayet de memnun kaldık.Arada krep dürüm günleri düzenliyoruz =)
 
 
 
 
 
Verdiğim ölçüler ile normal boy krep tavasında 8-9 adet krep oluşturup ona göre iç hazırlayabiliyorsunuz.
 
Malzemeler:
 
Krep için:
  • 2 su bardağı un
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz (tepeleme olmasın)
  • 1 tutam toz şeker
  • Çok az sıvıyağ
 
Kıyma Kavurması için:
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • Yarım kilo kıyma
  • Bir tutam maydanoz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:Öncelikle kıymamızı kavuralım.Sıvı yağımızda yarım ay şeklinde doğradığımız soğanımızı biraz kavurup sonra minik doğranmış biberlerimizi ekleyerek tamamen kavuralım.Salçamızı ve kıymamızı da ekleyip arada karıştırarak tavamızın ağzı kapalı bir şekilde kıymamızı iyice pişirelim.Kıymalar da pişince artık ocağımızın altını kapatıp doğranmış maydanozlarımızı ekleyelim ve ağzı kapalı bir şekilde kavurmamızı dinlenmeye bırakalım.
 
 
Arkasından kreplerimizi hazırlayalım.Bütün krep malzemelerini karıştıralım ve teflon tavamıza bir kepçe dökerek önlü arkalı pişirelim.
 
 
Krep ve kıymalarımız hazır.Domates,kızarmış patates ve maydanoz eşliğinde kıymamızı kreplerimize sarıp afiyetle tüketebiliriz.
 

 
Bu arada son bir not...Ben patateslerimi actifry ile kızartıyorum hani şu bir kaşık yağ ile patates kızartması hesabı.Gayet memnunum kendisinden alacaklara tavsiye edebilirim.Hem kızartmanın başında beklemiyorum hem az yağ kullandığım için artık yağ oluşumu olmuyor ve hafif bir kızartmayla da daha eksik kalori alıyorum =)
 

3 yorum:

  1. Sevgili M1M Hanımcığım;

    Krebe bayılırım. Çok güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık...

    İmza: Asabi Kirpi

    YanıtlaSil
  2. Sevgili kirpi =)
    Teşekkür ederim afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  3. Biz kıymaları kreplerin aralarına kat kat koyuyoruz. Sonra 4'e bölüp üstüne sarımsaklı yoğurt var ya muhteşem oluyor
    sevgiler

    YanıtlaSil