30 Ocak 2013 Çarşamba

YOĞURTLU KABAK HAVUÇ KAVURMASI

Bayıldığım lezzetlerden bir tanesi daha...Bu tarifi de yengemden çaldım.Daha doğrusu o yaparken görmüştüm...Ben kendim havuçları rendeleyip benzer bir salata zaten yapıyordum, hatta işte burada yapmıştım...Sonra bunu deneyince havucun kabak ile de çok yakıştığını gördüm.Çoğunuz büyük ihtimalle biliyorsunuzdur bir de ben bir tarif vereyim ve arşivimde dursun bu güzel lezzet...
 

Malzemeler:
  • 3 adet kabak
  • 4 adet orta boy havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 6 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Kabaklarımızı ve havuçlarımızı dik bir şekilde dörde bölelim ve böldüğümüz her bir parçayı ince ince doğrayalım.Doğradığımız sebzelerimizi yağımızda iyice yumuşayana kadar kavuralım.Yoğurdumuzu biraz sulandıralım, tuz ve rendelenmiş sarımsak ile karıştıralım.En son olarak kavurduğumuz sebzelerimizi, ince kıyılımış dereotu ve hazırladığımız yoğurt ile karıştıralım.

10 yorum:

  1. ımmm... Pek nefis bişeye benziyor :)) kabak sevmeyen kocamı kandırıp yedirebilirim belki de denemeliyim :) tşkler mutfaktaki mimar hanımcım ;)

    YanıtlaSil
  2. Yorumun için ben teşekkür ederim Aylinciğim...İnşallah eşin bu şekilde yer =)

    YanıtlaSil
  3. bende çok seviyorum bunu eline sağlık canım azda ceviz içine

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim evet cevizli de güzel oluyor =)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık..bloğumda mimlendin buarada :)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim.Mimi de en kısa sürede cevaplayacağım =)

    YanıtlaSil
  7. sayfanız sadeliğiyle göz dolduruyor tariflerinizse çok iştah açıcı sizi takipteyim sizde beni takip ederseniz çooook sevinirim:))

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel görünüyor. Ben çok severim. Ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederim =) Sevgiler...

    YanıtlaSil