27 Mart 2013 Çarşamba

BEBEK KAPI İSİMLİĞİMİZ

Kapı isimliğimiz de tamam...39. haftamızı bitirirken oğluşun kapı isimliğini de tamamen el yapımı olacak şekilde hazırladım.Aman hemen kapısına asalım da diğer on çocuğumuzun odaları ile karışmasın oğluşunki =)


Bu arada bir kaç gün önce oğluş dört boyutlu ultrasonda yüzünü gösterdi bize.Sen ne çirkin bir şeysin öyle =) Kocaman pufidik yanaklar,üst dudağı pörtletmiş öne doğru, ayak baş parmağı burnuna değmiş vaziyette, suratını büzüştürmüş ağlamak üzere...Kapı isimliği eminim hiç umrunda bile değil, onun tek derdi bu akrobatik duruştan kurtulmak =)




Uzun süreden beridir kapı isimliğini yapmayı planlıyordum.Çok aralar vererek yapmak durumunda kaldım ama şükür bitti.Bebeğimizin hazırlıklarında genellikle beyaz, mavi bir de isminden dolayı kahverengi renklerini kullanmayı tercih ettim.Bu yüzden kapı süsümüzü de bu üç renkten oluşturdum.Öncelikle bu işi ilk defa yapacak biri olaraktan çeşitli ön denemeler yaptım.Aslında yola ilk çıktığımda ayıcıkları minik yapıp onları pufidik bir buluta asmak vardı aklımda ama vazgeçtim.


Denemelerimin sonunda eskiz kağıdına elimle çizdiğim bir ayıcık kalıbında karar kıldım ve hemen beyaz polar kumaşlardan kalıplarımı çıkarttım.Vücut tam istediğim gibi oldu çıkardığım kalıpla fakat kafa için internetten bulduğum bir kalıbı kullanmayı tercih ettim ve nihayet istediğim gibi bir prototip oluşturabildim.


İşte aşağıda da laptopa dayanmış duran prototipim =) Ona bakarak diğer beş ayıcığı da seri üretim yapıverdim.Kestiğim beyaz polar vücut kalıplarını tersten elimle dikip boyun kısmını açık bıraktım ve kumaşı ters çevirip içini pamukla doldurup arkasından boyun kısımlarını diktim.Bu arada pamukla doldururken önce bacak ve kol bölümlerini doldurup gövdeye geçmeden bitim yerlerine dikiş atarak birleşim yerlerini belirginleştirdim.Kafalar için de aynı işlemi uygulayıp vücut ve başları birleştirdim en sonunda.Sonra da detaylarım kaldı...


İşte yüzsüz ayıcıklarım...Boncuktan göz yapıp koyu kahverengi dikiş ipi ile burun ve ağız detaylarını işledim.El ve ayaklarına da kahverengi iple bir kaç pati izi yaptım =) Arkasından mavi-kahverengi keçelere kurşun kalemle harflerimizi yazdım ve atkılarla birlikte harfleri de kesip ayıcıklara bunları yapıştırdım.Son olarak yaptığım tüm ayıcıkları ellerinden birbirine diktim ve bitirdim...Anlatması bilee yordu beni yapımını siz düşünün artık =)

24 yorum:

  1. keçe çok zahmetli olabiliyor, özellikle de böyle küçük şeylerle çalışıyorsan :)
    tebrik ederim seni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Özellikle kahverengi keçeye kurşun kalemle harf yazıp kesmek pek de kolay değildi doğrusu =)

      Sil
  2. Ooooo, ne yapmışsın sen, ilk bakışta o ayıcıkları hazır sandım, çok uğraşmışsındır eminim ama çok güzel olmuş sonuç ;)
    Ellerine sağlık, bayıldım...
    Toprak sağlıkla gelsin inşallah, sağlıkla büyüsün ve oynasın o ayıcıklarla ;)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım aslında çok uğraştım kendime iş çıkardım işte =) Beğenmene sevindim çok...

      Sil
  3. Ayıcıkları çok beğendim.Ellerine sağlık.Ben blog dünyasına yeni girdim.Sizi izlemeye aldım.Bende beklerim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. gördüğüm en güzel kapı süsü, isimliği desem inanır mısın. bayıldım:))
    ama iyi olmuş hemen kapısına astığın diğer çocukların kapılarıyla karıştırmazsınız:))))
    canım benim eline, emeğine sağlık. harika bir iş çıkarmışsın.
    akrobasiden hoşlanan oğluşuna şimdiden hayırlı olsun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mi? Teşekkür ederim canım.Senin gibi göz zevkine güvendiğim birisinden bunları duymak çok hoş...Bu arada evet isimliği kapıya astım da çocukların kapılarını karıştırmıyorum artık şükür =)

      Sil
  5. Süpersin ama olmazki böyle güzellik ya...
    Ellerine emeğine sağlık böyle güzeline rastlamadım hiç...
    Keşke benimde bir çocuğum olsada senden yapmanı rica etsem...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum çok...Ben de henüz anne sayılmam aslında =) Allah gönlüne göre versin.

      Sil
  6. Gerçi o vazgeçmiş olduğun fikir de çok güzel ayrıca ortadaki boşluğa o bulutlardan yapıp bir kaçtane minik ayıcık sarkıtabilirsin o da farklı bir hava verir bence tabi ...Sevgilerimle becerikli ve güzel mimar anne... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet verdiğin fikir kesinlikle çok güzel ben de katılıyorum.Ama biraz malzeme, zaman ve sabır eksikliği var galiba =)İlerideki boş günlerim için bu güzel fikri mutlaka aklımın bir köşesinde tutacağım teşekkür ederim...

      Sil
  7. Epeyce uğraşmışsın ama,kapı süsü çokkk şeker olmuş.Ellerine emeklerine sağlık marifetli annenin:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim çok.Marifetli sayılır mıyım bilmiyorum ama evet ne yalan söyleyeyim çok uğraştım =)

      Sil
  8. Sevgili M1M Hanimcigim;

    Bu marifetinizi görüp "wunderbar" demeden gecemeyecegim.

    Imza: Asabi Kirpi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili kirpi, öncelikle teşekkür ederim fakat yaptığım ayıcıkları zamanında koalaya ve bir de bir politikacıya benzetenler olmuştu.Benimle dalga geçmeye bayılan bu şahsiyeti eminim yakından tanıyorsunuzdur =)
      Güzel yorumunuz için tekrar teşekkürler...

      Sil
  9. SANA DİYECEK HİÇ BİR ŞEY YOK... HAYIR YANİ YAPTIKLARINA ŞAHİT OLMASAM İNANMAYACAĞIM BU KADAR MARİFETLİ OLACAĞINA AMA HATUN HEM BECERİKLİ, HEM MARİFETLİ HEMDE BU KADAR ŞEYİ AYNI ANDA YÜRÜTEBİLEN KARNI BURNUNDA Bİ ANNE :) MAŞALLAH DİYORUM SADECE MAŞALLAHHH SİZE :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylinciğim teşekkür ederim çok.Yaşadığım yoğun hayatı en yakından bilenlerden birisi olarak yaptıklarımı beğenmene ve takdir etmene gerçekten çok sevindim =)

      Sil
  10. çok güzel olmuş ellerinize sağlık:)diğer on çocuğun odası...çok güldüm:))
    sağlıklı doğumlar diliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç bir cevap ama çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim...

      Sil
  11. Çok guzel olmuş elerinize sağlık..

    YanıtlaSil