19 Mart 2012 Pazartesi

YOĞURTLU MOR LAHANA SALATASI

Yeni bir hafta daha...Güneşli günlere başlıyoruz sanırım bu sefer.Koca hafta sonu ne yaptın yemek adına deseniz koca bir hiç neredeyse.Yemek yapmak yerine gezmek tozmak var...Ha unutmadan bir de derbi...Hani şu umutsuz bir şekilde yenilecek miyiz yoksa derken skoru berabere yapmayı başardığımız derbi =) İstiklal'de güzel bir günün akşamından eve dönerken maçın ikinci yarısında stadın önünden geçmemiz gerekti ve kocaman bir sessizlik vardı stadın önünde beklenenin aksine.Oysa daha ikinci golü atmamıza daha en az 5 dakika vardı ama fırtına öncesi sessizlikti herhalde.Neyse puan kazandık sayılmaz ama vermedik ya o da güzel...

Neyse hafta sonu bloğuma koyabileceğim sadece bu tarifim oldu kısaca.Yani köftelerin yanına yaptığım mor lahana salatam.Mor lahana ile geçmişimiz uzun aslında.Kendisinin bana alerji yaptığını düşünerekten tam 1 yıl boyunca yemedim.Çünkü iki kez yakın aralıklarla besin zehirlenmesi geçirdim ve iki zehirlenmede de ortak yediğim besin mor lahana olunca bütün suçu ona attım ve bir yıl boyunca yemedim.Sonra bir gün deneme amacıyla ucundan mor lahana denemesi yapıp vücudumun tepki vermediğini görünce bir yıl boyunca yanlış besini yargılayıp idam ettiğimi anlamış bulundum.Bendeki de delilik işte git bir test yaptır çıksın alerjin varsa.Sonuç olarak bünyemin neye bu kadar tepki verdiğini hala bulmuş değiliz şükür bir daha da başıma böyle bir zehirlenme olayı gelmedi zaten.


Mor lahanadan korkmayınca e rahatça yaptım yemeğin yanında.Mor lahanayı bu şekilde değerlendirmeyi sevgili yengemden görmüştüm.Soğanla birlikte kavrulunca güzel bir yardımcı yemek olabiliyor mor lahana.Bir çeşit meze de diyebiliriz.İşte tarifim...

Malzemeler:
  • Yarım mor lahana
  • 1 adet orta boy soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı yoğurt (tepeleme dolu dolu)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  (Ölçü 3-4 kişiliktir)


Yapılışı: Soğanlarımızı ince uzun doğrayalım ve sıvı yağda biraz kavurup incecik ve uzun doğradığımız lahanalarımızı ilave edip kavurmaya devam edelim.Lahanalarla birlikte soğanları 3-4 dakika daha kavurduktan sonra tuzunu ekleyip karıştıralım ve ocağımızın altını iyice kısarak tavamızın kapağını kapatarak lahanaları 3-4 dakika kendi buharında pişirelim.Pişen lahanaları ayrı bir kaba alarak soğutalım ve sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp servis edelim.İsteyen ceviz ile süsleyebilir.

6 yorum:

  1. Merhaba güzel bir tarif akşama misafirim var hemen deneyeceğim teşekkürler sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mehtap hanım...10 dakikada hazır pratik bir tarif tavsiye ederim sevgiler.

      Sil
  2. Sevgili M1M Hanımcığım;

    Belirttiğiniz maç sırasında ben de stad önünden geçiyordum. Karşılaşmamış olmamız çok üzücü. Gerçeksen hüzünlü bir sessizlik vardı. Acıdım kanaryacıklara, fırtına öncesi sessizlik yaşıyorlardı. Eh kolay değil, staddaki bilerce kişi tüm takımın 11 kişiyle defans yaptığını görünce sus pus olmuşlardır.

    Yalnız yazınızı çok manidar buldum. Acaba lahananın rengiyle fenerin maç sonrası rengi arasında bir korelasyon mu kurmaya çalıştınız?

    Beni aydınlatırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı arabanın içinde beni görmemiş olmanız çok enteresan sevgili eşim.Bu arada mor lahana ile maç arasında bir korelasyon yok.Galatasaraylılar olarak dereyi görmeden paçayı sıvamayız biz.Ama işte bu lafım ile aceleci kanaryalar arasında sıkı bir korelasyon var =) Umarım aydınlanmışsızındır asabi ve hiperaktif kirpi...

      Sil
  3. yazık olmuş giden bir yıla:)) neyse alerjinin bu güzel mezeden kaynaklanmadığına sevindim. çünkü harika bir tat:) çok severim ve sık sık yapar yerim, yediririm. elinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim asortik.Belki bir yıldan bile fazla yememiş olabilirim.Artık nasıl bir korkuysa =)

      Sil