7 Kasım 2012 Çarşamba

MISIR

Yağmurlu ve karanlık bir İstanbul günü...Günümü aydınlatan en güzel şeylerden birisi ise miniğimin sabah sabah karnımda yarattığı pıtırcıklar ve henüz cılız olan hareketleri.5 gün önce ilk kez annesine hareketini hissettiren bebişim nihayet günler sonunda tekrardan arka arkaya ufacık tekmelerini pıtırdataraktan bu soğuk sabahı umursamamamı sağladı =)
 
Bloğuma şöyle bir baktımda bu arada yine arayı uzatmışım o yüzden kısa süre önce yine kirpi ile yaptığımız küçük bir şeyden bahsetmek istedim.Salatalarda mısıra bayılan fakat konserve mısır kullanmaktan gına gelmiş bir çift olaraktan pazardan aldığımız mısırları hazırlayıp buzluğumuzda depoladık.Şanssızlık mısırlarımızın cinsi biraz sert çıktı biz de onları salatalar yerine mısır çorbasında kullanmak üzere poşetleyerek buzluğumuza yerleştirdik.
 
 
Öncelikle mısırları yıkayıp ortadan ikiye bölüp bir güzel düdüklüde haşladım.Ardından fotoğrafta gösterdiğim gibi tanelerine ayırdık.
 
 
Birbirine bitişik olan mısırları iyice ayırarak kilitli buzdolabına yerleştirdim.Mısır çorbası için yeteri kadar depo oluştu sanırım.Artık salatalarda da konserveye devam ne yapalım =)
 

5 yorum:

  1. Sevgili M1M Hanımcığım;

    Elinize sağlık...

    İmza: Asabi Kirpi

    YanıtlaSil
  2. ufaklık kımırdanmaya başlamış ne güzel bir duygu :)
    Konservesinden se kendi yaptığın mısır daha sağlıklı gerçekten...

    YanıtlaSil
  3. Asabi Kirpi, teşekkür ederim efendim =)

    Aslı, aynen öyle sürekli kıpraşsın diye bekleşiyoruz =)

    YanıtlaSil