27 Kasım 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE KAVURMASI

Geçtiğimiz hafta sonu arkadaşlarımız misafirimizdi. Zeytinyağlı taze fasülye kavurmasını da o zaman denemiştim.Aslında bu kavurmayı anneciğim yumurtalı,domatesli yapar ve sıcak bir şekilde servis eder.Ben ise gelenlerin yakın arkadaşım olmasına güvenerekten de  biraz içerik değişikliği yaptım ve soğuk zeytinyağlı olarak bu lezzete menümde yer verdim.


 
 
Ayrıca unutmadan ekleyeyim malzemelerden soğan çıkartılıp bu tarif yoğurtlu da yapılabiliyor ve duyduğuma göre yoğurtlu versiyonu gayet lezzetli oluyor.Bir gün onu da denemeyi düşünüyorum ama şimdilik işte benim zeytinyağlı taze fasülye kavurmam...
 
 
Verdiğim ölçüler ile sadece yukarıdaki tabak kadar kavurma çıkıyor.Ben 4 kişi için yapmıştım, biraz da çeşidim çok olunca yetti de arttı bile.
 
Malzemeler:
  • Yarım kilo taze fasülye
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • Konserve mısır
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
Yapılışı: Taze fasülyemizi yıkayıp yan kılçıkları ile birlikte baş kısımlarını ayıklayalım ve küçük küçük doğrayalım.Kuru soğanı çok minik olmayacak şekilde doğrayalım ve zeytinyağında kavuralım.Kavrulan soğanların üzerine doğranmış fasülyelerimizi, tuzumuzu ve şekerimizi ekleyip tenceremizin ağzını kapatalım ve ara ara karıştırarak fasülyelerimizin kendi suyu ile kavrulmalarını sağlayalım.Fasülyelerinizin cinsi çok sert değilse ekstra suya ihtiyacınız olmadan fasülyelerinizi kavurabilirsiniz.Aksi durumda çok az su ekleyebilirsiniz.
 
Fasülyelerimiz kavrulunca tamamen soğumasını bekleyelim ve soğuyunca dilediğimiz kadar konserve mısır ve 4-5 tane ince doğranmış kornişon turşumuz ile karıştırarak buzdolabında iyice soğumasını bekleyip servis edelim.

11 yorum:

  1. Çok güzel bir tarif bende sadece fasülyeyi kavurup üzerine yumurta kırarak yaparım oda güzel olur denemeni tavsiye ederim Karadenizde çok yapılır.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Evet yumurtalı versiyonuna ben de bayılıyorum Mehtap Abla.Karadeniz'de çok yapılan bir tarif olduğunu bilmiyordum bilgi için teşekkürler.Sevgilerimle =)

    YanıtlaSil
  3. çok severim tam benim istediğim gibi.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ben de geldim.Taze fasulye harika görünüyor.Bu şekilde hiç yememiştim.Muhakkak deneyeceğim.Ellerinize sağlık...Hoşçakalın.Bana da buyrunnnn

    YanıtlaSil
  5. Bir kase lezzet, teşekkür ederim umarım en az sizinkiler kadar lezzetli gözüküyordur =)

    İlknur, hoşgeldin bloğuma teşekkür ederim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. bencede çok güzel ellerine sağlık bizde sarımsaklı yoğurt dökeriz üzerine öylede güzel ha birde sıyırma diye birşey görmüştüm bloglarda tavsiye ederm oda çok güzel fasulyeler iyice haşlanır zeytinyağ limonsuyu sarımsak rendesiyle sos yapıp fsulyeye eklenr iyice harmanlanır nefis oluyor tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuş dolaba attığımızdan da olur herhalde eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. Melike-Habibe, normalde biz de sarımsaklı yoğurt ile de servis ederiz ben de bayılırım o haline.Diğer tarifi de araştıracağım teşekkür ederim tavsiyeler için...

    Kardelen Sezgin, Buzluğa atılmış olanları diyorsunuz sanırım hiç denemedim açıkçası ama tahminimce olur.Eğer denerseniz bana mutlaka haber verin.Yorum için teşekkür edrim =)

    YanıtlaSil
  10. ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil