25 Aralık 2012 Salı

BİR DİKİŞ KUTUSU DAHA

Daha önce kendim için ilk tecrübe bir dikiş kutusu yapmış görmemiş misali almış salonumun baş köşesine koymuştum =)
 
Bize geldiğinde eşimin ablası kutuyu görünce çok hoşuna gitmişti ve o gün bir tane de ona yapmaya karar vermiştim.Kısmet bugüneymiş...Kutunun dışını aynı renk boyayıp diğer detaylarını değiştirerek böyle bir kutu oluşturdum.Benim çok hoşuma gitti, kendisine cumartesi günü doğum günü hediyesi olarak verilecek bu kutu umarım Mine Abla'm da beğenecek.
 
 









Kutunun yapılış aşamalarını bir önceki kutumda daha ayrıntılı anlatmıştım detaylarını öğrenmek isteyenler işte buradan daha önceki yazıma bakabilirler.Bu kutuda teknik olarak farklı denediğim tek şey stencil çalışması oldu.



Açıkçası ilk defa denedim bu stencil denen tekniği ve çok çok başarılı olduğumu söyleyemeyeceğim =) Stencil kalıbını çıkardıktan sonra biraz boyamı taşırdığımı fark ettim ve biraz rötuşlar yapmam gerekti.Acaba normal düz fırça kullanılmıyor mu bu stencil çalışmasında bilen varsa yardımlarını bekliyorum =)


6 yorum:

  1. ne kadar zarif bir kutu olmuş, çok beğendim. ellerin dert görmesin:))
    mine ablanın yeni yaşı kutlu olsun, iyi günlerde kullansın.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok ama çok zarif olmuş, çiçekler ve dantele bayıldım :) Ellerine sağlık ama ben olsam bunu dikiş kutusu diye zayi etmem, hatıra kutusu yaparoım heralde :))

    YanıtlaSil
  3. Asortik,beğenmene ve zarif bulmana sevindim, güzel dileklerin için de teşekkür ederim =)

    Esen Can, teşekkür ederim güzel yorumun için.Artık ben hediyemi vereyim kendisi gönlü nasıl istiyorsa öyle kullanır hatıra kutusu güzel bir alternatif doğrusu =)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Gül çok başarılı bir çalışma olmuş,çok sade,çok şık ve zarif olmuş.Dantel,çiçek ve renk uyumu harika ellerine sağlık.Stencil çalışmanda başarılı ben fazla bir dağılma görmedim.Stencil fırçası var yuvarlak biraz sert ve ucu küt olacak.Boyayı fırçaya aldığın zaman bir tabakta fazlasını alırsan boya dağılmadan daha düzgün yapabilirsin.Çok beğendim çok, devamını bekliyorum.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Mehtap Abla, güzel yorumların için çok teşekkür ederim.Yaptığı kutu çalışmalarına bayıldığım birisi olarak senin eleştirilerin benim için önemliydi.Bu yüzden beğenmene sevindim umarım zaman bulurum da devamı gelir =) Bu arada stencil fırçasını ilk defa duydum mutlaka araştırıp bir tane edineceğim bilgi için sağol.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Çok şık bir dikiş kutusu olmuş ellerinize sağlık.Mutlu yıllar arkadaşım.:)

    YanıtlaSil