23 Ocak 2012 Pazartesi

PIRASALI BÖREK

Yoğun geçen bir hafta sonu ve yine bir hafta başı =) Haftanın 4 günü iş 3 günü tatil olan bir iş kolu var mı ben oraya transfer olmak istiyorum =) Zaman ne kadar önemli bir hale geldi benim için anlatamam.Günde 24 saat bir insana yetmez mi bana yetmiyor artık.Zamanında hem yoğun bir iş yerinde çalışıp bir yandan da nasıl yüksek lisansı tamamlamışım nasıl tez yazmışım şimdi düşününce ne kadar zor gözüküyor gözüme.Çok değil 2-3 sene önceden bahsediyorum ama insan sürekli değişiyor hayat böyle...

İşte yoğun geçen bir hafta sonunda daha bu sefer ameliyat olan dedemi ziyaretteydik ve annemin o müthiş böreklerinden biri daha bizimleydi ; pırasalı börek.Pırasa yemeğini sevmeyenler için yapılabilecek güzel bir alternatif pırasalı börek.Çünkü kavrulup böreğin içine girdiğinde çok da pırasa gibi olmuyor bizim pırasa =) Bir sebze delisi olan ben pırasayla şöyle böyleyiz ama böreğin içine girdiği zaman bir çok kişi pırasa olduğunu bile anlayamıyor tavsiye ederim.


Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı su (Her bir yufka için)
İç malzemeleri:
  • 1 kg pırasa
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu
Yapılışı: Öncelikle içimizi hazırlayalım.Pırasalarımızın en dış bir kat kabuğunu çıkaralım ve yıkayalım.Daha sonra pırasalarımızı ince ince doğrayalım.Tavada ısıttığımız yağımızın üzerine doğradığımız pırasaları ekleyerek 5- 10 dakika kadar kavuralım.Baharatını ve tuzunu ekleyerek soğumaya bırakalım.


1 yufkamızı açalım.Üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 3 yemek kaşığı su gezdirelim ve fırça yardımı ile tamamına eşit miktarda yayalım.Fotoğrafta da gösterdiğim gibi iki ucundan hafif içeri doğru katlayalım ve bir miktar içimizden koyalım.

Daha sonra yufkamızı geniş ve uzun bir şekilde saralım.Diğer 4 yufkamıza da aynı işlemi uygulayalım ve yağlanmış tepsimize yerleştirelim. Yufkalarımızın üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağımız ile karıştırdığımız yumurtamızı sürelim ve çörek otu ile süsleyelim.200 dereceye ayarladığımız fırınımızda üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.

2 yorum:

  1. Şengül teyzemin ellerine , senin de bu güzelliği bizlerle paylaştığın için parmaklarına sağlık :)) en kısa sürede bu tarifi hayata geçireceğim bendeeee ;)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Aylincim...Bir hafta sonu börek şenliğimize bekleriz inşallah =)

    YanıtlaSil