28 Ocak 2012 Cumartesi

FIRINDA SEBZELİ MÜCVER

Fırında sebzeli mücver... Tatil faslına geçmeden, yoğunlaşmadan hemen bir tarifimi daha paylaşmak istedim.Kızartma sevmediğim için daha önce fırında kabak mücver yapmış burada da tarifini paylaşmıştım.Bu sefer de karışık sebzeli mücverimin tarifini veriyorum.Herkese eğlenceli hafta sonları diliyorum.


Malzemeler:
  • 4 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 125 gr beyaz peynir
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Nane
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı: Soğanlarımızı yarım halka şeklinde doğrayalım ve yağımızda biraz kavuralım.Daha sonra rendelediğimiz havuç, kabak, patates ve ince doğranmış maydanozumu da ekleyerek biraz daha kavuralım.Sebzelerimiz yarım kavrulmuş olacak bunun için yağda 2-3 dakika kavurmanız yeterli olacaktır.Kavurma işleminden sonra tenceremizin altını kapatalım ve biraz ılımaya bırakalım.


Ilıyan sebzelerimizin üzerine yumurtamızı kıralım, unumuzu, baharatlarımızı, tuzumuzu ve ezdiğimiz beyaz peynirimizi ekleyelim ve hepsini iyice karıştıralım.Karışımı kare bir fırın kabına ya da borcamımıza koyalım, 200 derecelik fırınımızda yarım saate yakın pişirelim.Pişme süresinin son 5 dakikasında fırınınızı ızgara ayarına getirip yemeğinizin üzerinin iyice kızarmasını sağlayabilirsiniz afiyet olsun.

5 yorum:

  1. çok leziz görünüyor...Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Tarifinizi denedim. Çok beğendim.
    Sürekli yapacağım yemeklerin başında geliyor. Teşekkürler bu güzel tarif için...

    YanıtlaSil
  3. Beğenmenize çok sevindim, afiyet olsun =)

    YanıtlaSil
  4. mimar tarifi olduguna sasırdım genelde ev hanımları boyle becerikli oluyor.birsürü tarif vardı meslektasız diye sitenizi inceledim.öncelikle harika oldu bu yemek bayıldım.sitenizde cok neseli bilgilendirici ellerinize saglık:)

    YanıtlaSil