7 Mart 2012 Çarşamba

UN HELVASI

Bir doğum yeni bir hayat...Dün akşam çok tatlı bir bebek daha gözlerini açtı bu dünyaya ve yeni bir hikaye başlattı kendisi için.Büyük ailemize bir üye daha katıldı, sevgili eşim üçüncü kez dayı ee ben de üçüncü kez yenge olmuş oldum =) Artık bir araya geldiğimizde beni oyun oynamak için çekiştiren üç tane bıcırık olacak.Biri koleksiyonlarını göstermek isterken biri yengesiyle her zamanki gibi bebekçilik oynamak isteyecek bakalım üçüncü bıcırığın istekleri bize neler gösterecek.Hep birlikte sağlıklı ve güzel günler geçirelim de her türlü oyun itinayla oynanır =)

Güzel bir haberden sonra hafta sonu maceralarımızdan bir tanesini yayınlamak istedim daha fazla geç kalmadan.Biraz hastalanan eşime bir tatlı sürprizi yaptım ve un helvası yaptım onun için.Senelerdir yapmama rağmen eşime ilk defa yapmış oldum ve beğenilmiş olsa gerek mutfağa gelinip gidilip yenildi.İşte tarifim...



Malzemeler:
  • 125 gr. tereyağı
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
Yapılışı: Öncelikle şekerimizi bir kasenin içindeki sütün içine ilave ederek kaşık yardımı ile karıştırarak biraz erimesini sağlayalım ve bir kenarda hazır bekletelim.

Daha sonra tereyağımızı tavada eritelim ve elenmiş unu üzerine ekleyip sürekli karıştırarak kısık ateşte en az yarım saat kavuralım.Bir helvaya yapabileceğiniz en büyük kötülük onu yüksek ateşte çabucak kavurmaya çalışmak olacaktır.O yüzden kısık ateşin önemli olduğunu unutmadan büyük bir sabırla rengini alana kadar kavuralım unumuzu ve ocaktan indirmeden karıştırmaya devam ederek hazırladığımız şekerli süt karışımını ekleyelim üzerine.Bu aşamada unun topaklanmasına izin vermeden bir yandan sütü yavaş yavaş dökerken bir yandan da unumuzu karıştıralım.Unumuz suyunu biraz çekip kıvamını bulunca ocağımızın altını kapatalım ve ılıyınca tarçınla süsleyip servis edelim. 

7 yorum:

  1. Sevgili M1M Hanımcığım;

    Kimin helvasını kavurdunuz bilemiyorum ama çok hoş gözüküyor. Yemek bize de kısmet olur inşallah. Tabağın altına serdiğiniz peçeteler çok hoşmuş. Nereden temin edebilirim? Bebeğin cinsiyeti hakkında bilgi vermemişsiniz. Allah analı babalı dayılı yengeli ve bilimum akrabalı, daha da önemlisi sevgili sıhatli ve hayırlısıyla büyütsün.

    Beni aydınlatırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili dayısı dün akşam sanki siz okudunuz bebeğin kulağına ismini ayrıca fotoğraftaki helvaları da siz bitirdiniz.Umarım bu sefer yeteri kadar aydınlanmışsınızdır.Bu arada oğlan dayıya çekermiş desene inatçı bir kirpi daha katıldı aramıza eyvah eyvah =)

      Sil
  2. Bu arada ne zaman un yazısı görsem birleşmiş milletlerin U.N. yazılı araçları aklıma gelir. Küçükken çok fazla haber seyretmek zorunda kalmışım anlaşılan :)

    YanıtlaSil
  3. Önce, gözünüz aydın :) her bebek haberinde çok sevinirim :)

    Helva çok nefis görünüyor, eşinize hak veriyorum. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım her bebek beraberinde sanki yeni güzellikleri de getiriyor...

      Sil
  4. Gözünüz aydın allah sağlıklı uzun ömürler versin helva çok güzel gözüküyor elinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz annesiniz çok daha iyi bilirsiniz bu güzellikleri.Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

      Sil