29 Eylül 2012 Cumartesi

DONDURMALI İRMİK HELVASI


İrmik helvasını bir süre önce bir de bu şekilde denedim.İçine bir güzel maraş dondurması koyup üzerine de çikolata sos dökerek onu iyice kalori bombardımanı yaptım =)
 


Kabul ediyorum çikolata sos artık fazla kaçtı illa süslemek isterseniz tarçın ya da antep fıstığı gibi daha masum şeyler kullanabilirsiniz.
 
Nasıl yaptığıma gelince irmik helvamın tarifini daha önceden hatta bloğumun ilk yayınında burada vermiştim.Şimdilik yapılış aşamalarının da fotoğraflarını eklemek istedim.

 
 
Helvanızı yaptıktan sonra biraz ılıması servise hazırlamanız için yeterli.Önce küçük bir kasenin içini streç film ile kaplayıp uçlarını dışarıda bırakın ve içine irmik helvasını koyup ortasını çukurlaştırarak dondurmanızı da buraya yerleştirin ve dondurmanın da üstüne tekrar irmik helvası koyarak iyice bastırıp düzeltin ve kasenizi bir tabağa ters çevirin.Streç film bu aşamada helvayı kaseye yapışmadan rahatlıkla tabağa almanızı sağlayacaktır.Sonra da süsleyip hemen servis yapın yoksa benimkisi gibi birazcık bekletseniz bile dondurma helvanın arasından kaçak yapıverecektir...

9 yorum:

  1. Çok severim ama birkaç ay önce gizli şeker hastası olduğumu öğrendim artık yiyemiyorum.Yine çok güzel anlatım çok güzel resimler ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.Şeker hastalığınız için üzüldüm benim bir annem şeker hastası diğeri de şeker hastalığına çok yakın bir sınırda.Glisemik indeksi düşük gıdalarla sık aralıklar ile beslenilirse etkilerinin çok azaldığını biliyorum.Eminim siz de biliyorsunuzdur ama ben elimde olmadan hastalıklar karşısında insanlara tavsiye vermeden duramıyorum.Sevgiler =)

    YanıtlaSil
  3. ben de çok severim, yapımı ve sunumu kolay pratiktir :) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

  4. Bence kalori bombasının yanında lezzet bombası da olmuş:)
    Muhteşem görseller ve anlatım lezzeti belli ediyor zaten:)
    Biz de ailece severiz ama meslektaşınız olan kızım bayılır.Canı tatlı istediğinde ilk aklına gelen dondurmalı irmik helvasıdır:)
    O nefis kaseyi alıyorum,yerine sevgilerimi bırakıyorum canım:)

    YanıtlaSil
  5. Merve, çok teşekkür ederim =)

    Seval Hanım, teşekkür ederim.
    Kızınızı anlıyorum bu mesleğin bol bol enerjiye ihtiyacı var malum =)Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Helvada çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık harika bomba bir tatlı ayrıca Allah kurtarsın yyavrunuzla sizi sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Aranıza yeni katıldım bende sizlerin ziyaretlerini beklerim .Sevgiler...

    YanıtlaSil