10 Kasım 2012 Cumartesi

YALANCI GÖZLEME

Ata'mızı kaybettiğimiz bu günde yayınıma geçmeden önce hemen küçük bir mesaj vermek istiyorum.Bugün saat 9.05 de Maltepe-Kadıköy sahil yolunda trafik bir iki kişinin dışında maalesef durmadı.Ama Bağdat caddesinde trafik tamamen durmuş iş arkadaşımdan aldığım bilgiye göre.Bağdat Caddesi'nden yukarı tarafta kalanlar çok mu duyarsızlaştınız bilemedim ama her gün trafikte saatlerce beklemek zorunda kaldığımızı düşünürsek 1 dk. mızı Atamız için ayırmak bu kadar da zor olmasa gerek diye düşünüyorum.Atatürk sevgisini çocuklarımıza daha onlar çok minikken vermek ve bu ülkenin kurtuluş mücadelesini her zaman anlatmak zorunda olduğumuzu ve bu sevginin onlar daha küçücükken kalplerine düşmesi gerektiğine inanıyorum, Atamızı saygıyla anıyorum.

Bugünkü yayınımıza gelecek olursa, cumartesi çalıştığımız için iş yerinde en azından kahvaltı yaparaktan günü keyiflendirme çabalarına devam ediyoruz biz.Geçen haftalardan birinde kahvaltı için yalancı gözleme yapmıştım.İşe gelmeden önce hemencecik 10 dk içerisinde hazırlayıp getirmiştim börekleri.Aylin'de bu hafta tava böreği yapmıştı bize.Önce onu yayınlamak isterim.Daha önceden bu pratik böreğin tarifini burada vermiştim yine.

 
Bu da benim yalancı gözlemem =) Şipşak hemen hazır kirpi çok seviyor bu böreği.İç malzemesi olarak dilediğiniz içi kullanabilirsiniz.Ben burada ne kadar patates kullanmış olsam da en çok peynirlisini beğenirim.
 

Yapılışı: Yufkamızı açık bir şekilde setimizin üzerine serelim.Fotoğraftaki gibi bir tarafını katlayıp üzerine iç malzememizi yerleştirelim.Sonra yine fotoğraflardaki sırayla yufkamızı kapatalım.Yufkanın uç kısımlarına açılmasın diye fırça ile su sürebilirsiniz.Daha sonra da biraz sıvı yağ döktüğümüz teflon tavamızda yufkalarımızın iki yüzünü de sırayla pişirelim.
 
 
 
 

5 yorum:

  1. Gittikçe duyarsız bir millet olmaya başladık bu davranış affedilir gibi değil ben bu gün evdeydim evde bile saygı duruşunda durdum çok üzüldüm.Gözlemeyi çok severim benimde hafta sonları çok sık yaptığım bir lezzet.Ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Mehtap Abla evet bu duyarsızlık beni de üzdü sadece 1 dk çok olmasa gerek.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili M1M Hanımcığım;

    Gözlemenin ne yalanını gördünüz de yalancı gözleme dediniz? Çok içerlemiş zaar. Acil açıklama bekliyoruz. Lütfen bizi aydınlatınız...

    İmza: Gözlemenin Fedaisi Kara Kirpi

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Kirpi,
    Kendisi hem el açması yufka değil hem de güzelim sac da pişmiyor.Sadece görüntüsü gözleme gibi senin anlayacağın o yüzden yalancı =) Aydınlanmışsınızdır umarım =)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili M1M Hanımcığım;

    Ben yine de "kalpler kırılmasın aramız bozulmasın" politikası gereği imitasyon, taklit veyahut çakma kelimelerini tercih ederdim. Gözlemenin kalbi çok kırılmış. Bilginize.

    İmza: Başmüzakereci Asabi Kirpi

    YanıtlaSil