18 Ocak 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

Bu sıralar çok fazla kereviz tüketmeye başladım sanırım, fırsat buldukça kereviz yiyorum.E bir tanesinin fotoğrafını koyup tarifini vermek farz oldu.Kereviz yemeğini çok severim fakat ben kerevizi patatesli yapıyorum ve bezelye kullanmıyorum çünkü kerevize en çok patatesi yakıştırıyorum.Yalnız kerevizi pişirirken benden uyarı kerevizler çabucacık pişecektir benim gibi başka bir işe dalıp da canım kerevizlerinizin dibine tatlı bir yanık eklemeye gerek yok :)


Malzemeler:
  • 1 kg kereviz (4-5 adet orta boy kereviz)
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı: Önce yuvarlak doğranmış havuçlar ile ince uzun piyazlık doğranmış kuru soğanımızı 2 yemek kaşığı yağda küçük bir tavada kavuralım.Kavurma işlemi bitince tuzumuzu ve şekerimizi ekleyip karıştıralım ve bir kenarda bekletelim.


 
Kerevizlerimizi kaba kabukları tamamen gidene kadar kalın bir şekilde soyalım ve halka halka doğrayıp limonlu suyumuzun içine atalım.Bu arada kerevizimizin yeşil yapraklarının tazelerini bir kenara ayıralım.

Patateslerimizi de kerevizler ile aynı şekilde halka halka doğrayalım.Daha sonra genişçe bir tencereye önce kerevizlerimizi dizelim. Kerevizlerimizin üzerine patateslerimizi dizelim. Patateslerimizin üzerine de kavurduğumuz havuç ve soğan karışımından koyalım.

Daha önceden ayırdığımız kerevizin yeşil yapraklarını bol suda yıkayalım ve doğrayarak havuç ve soğanların üzerine koyalım.Tenceremizin geneline ince bir şekilde 2 yemek kaşığı yağı gezdirelim ve kaynamış suyumuzu tencereye boşaltıp yemeğimizi orta ateşte pişirelim.Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık M1M. Yalnız anlamadığım birşey var; neden limonlu su? Limonu sonradan kerevize eklesek olmuyor mu acaba? Limonlu suyun esprisi nedir merak ettim doğrusu.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim asabi kirpi :) Amacım kerevizlerimizin kararmasını önlemek tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil