9 Şubat 2012 Perşembe

DİKİŞ KUTUSU

Daha önceden boyayıp bir kenarda beklettiğim dikiş kutumu birazcık süsleyip bitirdim.Dikiş kutusu yaptığımı görende dikişi çok seviyor herhalde der hiç alakası yok.Çok dikiş nakış yaptığımdan değil sadece kutuları çok seviyorum.Böyle her şeyin bir kutusu olsun düzenli düzenli dursunlar isterim.Yoksa dikiş konusunda sökük dikmenin ötesine çok geçmişliğim yoktur yani =)

Bir gün hobi dükkanında dolaşırken bu ahşap kutuyu gördüm ve alıp değerlendirmeye karar verdim.Önce boyadım sonra da şu meşhur "dekupaj" tekniğini uyguladım.Böylece ilk dekupaj denememi de yapmış oldum.En sonunda ise biraz uç danteli ile süsleyip püsledim.Aşağıda yapılış aşamalarını biraz anlatmaya çalıştım.Bakalım kutu merakım bana daha neler yaptıracak...



İşte yapılış aşamaları;


1. Öncelikle aldığım ahşap kutunun ayrılabilir parçalarını ayırdım.Daha sonra kutuyu hafifçe zımparalayarak nemli bir bez ile sildim.

2. Kutunun dış kısımlarını kırık beyaz renkli akrilik boya ile boyadım.1 saat sonra tekrar bir kat daha boyadım ve iyice kurumasını bekledim.Daha sonra kutunun iç kısımlarını da aynı şekilde iki kat olacak şekilde kırmızı renkli akrilik boya ile boyadım ve kurumaya bıraktım.


3. Akrilik boya iyice kuruduktan sonra kutunun üzerine kağıt dekupajı yaptım.Yani daha önceden beğendiğim bir resmi normal kalınlıkta bir kağıda renkli çıktısını aldım.Çıktının beyaz arka yüzüne tutkal sürdüm ve kutunun üzerinde daha önce belirlediğim yere hava boşluğu bırakmayacak şekilde yapıştırdım ve resmi yapıştırdıktan sonra da kutunun üst kısmına resimle iyice bütünleşmesi için tamamen tutkal sürerek kurumaya bıraktım.Tutkal kuruduktan sonra kutunun bütün parçalarını sprey vernik ile vernikledim.Kurutup sonra bir kat daha vernik attım.

4. Daha önceden kutunun ayırdığım bölümlerini tüm bu işlemler bitince yeniden monte ettim.Arkasından da dekupaj yaptığım resmi bir uç danteli ile çerçeveledim ve silikon tabancası ile yapıştırdım.


 5. Aynı hazır uç dantelini kendi çevresinde dolayarak çiçekler yaptım ve çiçeklerin ortasına minik inciler yapıştırdım.Hazırladığım bu çiçekleri de silikon tabancası ile kutuya yapıştırdım.

6. Kutumuz hazır içini yerleştirdim ve bitirdim =)






8 yorum:

  1. Çok güzel oldu! Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim deniza17 ben de senin oyuncaklarını inceleme fırsatı buldum tekniğin şahane.

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten şahane bir çalışma olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. danteller çok şık bi hava katmış bence, cok beğendim :)

    YanıtlaSil
  5. çok güzelll dantellerin içindeki inciler de pek zarif durmuşşş

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim mrswurm ve pin.ciğim :)

    YanıtlaSil
  7. Harikasınız bunu daha önce görseydim mutlaka denemek isterdim,ellerinize sağlık.Kapı çelenginide çok beğendim çok şık olmuş.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim sizin gibi bu işlerde ustalaşmış birisinden bunu duymak beni sevindirdi =) Sevgiler...

    YanıtlaSil