23 Şubat 2012 Perşembe

MİNYATÜR GÜLÜMÜZ

Evin içinde canlı ya da özellikle yapma hiç bir çiçeğin bulunmasından hoşlanmayan ben, annemin her gün onlarla konuşa konuşa severek büyüttüğü çiçeklerini anlamsız bulan ben, offf bunlarla kim uğraşır ki diyen ben ve tüm bunlardan sonra eşiyle diktiği kadifeler filiz vermeye başlayınca sevinip onları en az 8 saksı olacak şekilde çoğaltmak isteyen, tesadüf eseri boş saksıdan kendi kendine büyüyüp çiçek vermeye başlayan domatesi görünce havalara uçan yine ben =)

Nasıl oldu bu değişim hala anlayamadım ama şu anda evimizde sümbüllerden tutun da kadifelere kadar bir çok çeşit çiçeğimiz var.Bunlara en son yine sevgili kız kardeşimin bana hediye ettiği minyatür gül de eklenince çiçeklerimize bir çeşit daha eklenmiş oldu.İşte sevgili minyatür gülümüz =)



Minyatür güller biraz özen isteyen çiçeklermiş öğrendiğim kadarı ile yani hem biraz hassaslar hem de bütün güller gibi bakıma ihtiyaçları var.Yaz kış 2 günde bir sulanmaları yetiyormuş fakat yazın koyduğumuz su miktarını artırmamız gerekiyormuş.Kışın iki günde bir bir birim su veriyor isek yazın yine iki günde bir fakat bu sefer iki birim su vermemiz gerekiyor.

Minyatür gülleri evimizin içinde büyütebiliriz.Sadece iyi güneş alan bir yere konulmalı, havalar ısındığında ise onları direkt güneş ışığına uzun süre maruz kalmayacak fakat güneş ışığını yeterli bir miktarda alabilecekleri bir yere koyarak balkonumuzda yetiştirmeye devam edebiliyormuşuz.

Bu gülleri düzenli olarak budayarak da çiçeğimizin ömrünü arttırıp, taze dallarını toprağa dikerek de kolayca çoğalmasını sağlayabiliyormuşuz.Anlattıklarımın çoğu "mış" lı oldu, bakalım çiçeğimizle ilgili tecrübelerimi ileriki dönemde daha iyi bir şekilde paylaşabileceğim.

Ayrıca sonbaharda hediye gelen ve o zaman da "mış" lı konuşmak zorunda kaldığım erica çiçeğimiz tam 4 aydır bizimle ve bununla ilgili tecrübemizi yine aynı sayfaya burada not düştüm merak edenlere...

2 yorum:

  1. Sevgili M1M Hanımcığım;

    Eğer kışın 2 birim su veriyorsak ne olacak? Yazın kaç birim vermemiz gerekecek? Ayrıca bunlara biraz su biraz hormon versek emsalleri gibi büyüyüp minyatürlükten kurtarabilir miyiz? Beni aydınlatırsanız sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili kocacığım bir önceki yorumunda seni yeteri kadar aydınlattığımı düşünmüştüm ama yanılmışım.Sen bolca bir sula bu çiçeği büyür mü ölür mü bu çiçek birlikte görürüz artık =)

      Sil