Yine bir cumartesi ve bizim ofisteki en büyük keyfimiz bir cumartesi kahvaltısı zamanı daha.Cumartesi günü çalışmayı daha keyifli hale getirmek için başvurduğumuz bu yöntem gerçekten çok işe yarıyor.Bugünkü kahvaltı tabağımıza güzellik katan lezzetlerden biri de Aylin'in galeta unlu sigara börekleriydi.Normalde kızartmayı çok sevmem fakat bu börekler galeta ununa bulanarak kızartıldığı için içerisine neredeyse hiç yağ almamıştı ve dışı çıtır içi yumuşacık bir börek olmuştu.Aylin'in lezzetli böreklerinden birini daha tatmış olduk böylece.
Malzemeler:
- 5 yufka
- 2 yumurta
- Yarım bardak süt
- Yarım bardağa yakın sıvı yağ
- Galeta unu
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı: Bir yufkayı önce artı şeklinde dörde bölün sonra her bir parçayı eşit iki parçaya bölerek toplamda sekiz parça elde edin.Her bir parçanın içine süt, sıvı yağ ve bir yumurtayı karıştırarak elde ettiğiniz karışımdan fırça yardımıyla sürün ve arzunuza göre hazırladığınız içten koyarak sarın.Bu börekte daha önce bohça böreğinde yapılışını anlattığım patatesli içten kullanıldı.Daha sonra sardığınız börekleri önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayarak iyice kızdırdığınız yağda kızartın.Afiyet olsun...
her ofise lazım bu Aylin'lerden :)
YanıtlaSilKesinlikle...
YanıtlaSil