30 Aralık 2011 Cuma

PAZILI EKMEK PİDESİ

Annemlerde bir akşam daha ve annemin güzel tariflerinden bir tane daha.Yakında bloğumun ismini mutfakta bir mimar ve annesi diye değiştirmem gerekebilir.Basit ve lezzetli bir tarif pazıları ayıklayıp yıkamanın haricinde :) Pazının ve pazı ile yapılan börek, pide gibi hamur işlerinin ıspanağa göre her zaman kat kat daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.Pazıyı sevenlere...


Malzemeler:

İç malzemeler:
  • 1 kg pazı
  • 1 büyük kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
Hamuru için:
  • 5 ekmek hamuru
Üzeri için:
  • Beyaz peynir
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Sıvı yağ
  • Çörekotu
Yapılışı: Öncelikle içimizi hazırlayalım.Bunun için pazıları 1 parmak eninde doğrayalım, soğanları ince ince kıyalım.Daha sonra diğer iç malzemelerini de bunlara ekleyip iyice ovalayalım.Soğanlarımız iyice ölene kadar elimizle ovalayarak karışımı bütünleştirelim.İçimizi bu şekilde çiğ halde hazırlayıp bir kenara bırakalım.5 ekmek hamurunu birleştirip eşit 6 parçaya bölelim.Daha sonra her bir parçanın önünü arkasını yağlayarak iyice elimizle açalım ve dikdörtgen hale getirelim.Daha sonra hamurun ortasına uzun bir şekilde içimizi yayalım ve kenarlarını üzerine doğru hafifçe kapatalım.Bütün parçaları bu şekilde hazırlayalım.Büyük tepsiye bunlardan 3 adet sığmaktadır.Böylece 2 seferde pidelerinizin tümünü pişirebilirsiniz.Hazırladığımız pidelerimizi tepside hazırladıktan sonra açıkta kalan pazılı kısmın üzerini ufalanmış beyaz peynir ile kaplayalım.Hamurun üzerine de yumurta sarısı ile biraz sıvı yağı karıştırıp sürelim ve çörekotu serpelim.Hazırladığımız pidelerimizi 200 derecelik fırında hamurumuz kabarıp iyice kızarana kadar pişirelim afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder